Hoofdgerechten

Gevuld brood met gehakt, mozzarella en tomaat

Gevuld brood met gehakt, mozzarella en tomaat

Houd je van Italiaans, dan vind je dit recept vast óók erg lekker! Dit gevulde brood heeft namelijk een lekker Italiaans tintje. Tomaat, mozzarella en Italiaanse kruiden zijn sowieso een goede combi. 

Dit gevulde brood smaakt goed met bijvoorbeeld een schaal met lekkere gegrilde groenten.

Eet smakelijk!

 

 

Gevuld brood met gehakt, mozzarella en tomaat

Gevuld brood met gehakt, mozzarella en tomaat

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (20 stemmen, gemiddeld: 3,85 van de 5)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • klontje boter
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 1/2 el Italiaanse kruiden (+ extra)
  • 70 ml tomatenpuree
  • peper
  • zeezout
  • 1 Turks brood (vers of afgebakken)
  • 2 bollen mozzarella
  • 3 tomaten

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snipper de ui en smelt de boter in een ruime koekenpan. Bak de ui ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.

3

Voeg het rundergehakt bij de ui en bak in 5 minuten bruin en gaar.

4

Pers het knoflookteentje uit, roer door het gehakt en bak 1 minuut mee.

5

Roer de paprikapoeder, Italiaanse kruiden en de tomatenpuree door het gehakt en laat op laag vuur warm worden.

6

Snijd het brood overdwars door en leg de onderkant op de bakplaat. Hol de onderkant van het brood uit, maar zorg dat je ongeveer 1 cm van de rand overhoudt. (Uithollen kun je met je handen doen of met een lepel. Je plukt als het ware het zachte brood uit de bodem.)

7

Vul het brood met het gehakt en druk een beetje aan met een lepel.

8

Snijd de mozzarella en tomaten in plakjes.

9

Leg de plakjes mozzarella over het gehakt en de tomaat over de mozzarella. Breng de laag tomaat op smaak met zeezout en een beetje Italiaanse kruiden.

10

Bak de onderkant van het brood met vulling ongeveer 15 minuten in de oven. Leg na 15 minuten de bovenkant op de onderkant met vulling en bak nog een paar minuten mee.

Notities

Extra benodigdheden: bakplaat

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter