Deze Griekse bietjessalade, ook wel pantzária saláta genoemd, is een heerlijk bijgerecht bij bijvoorbeeld een Griekse maaltijd. Maar ook als bijgerecht bij een BBQ of andere smaakvolle gerechten is dit bij uitstek een simpel en lekker gerecht.
In de Griekse keuken vormen groenten een belangrijk onderdeel van de maaltijd. Ze worden vaak gestoofd of rauw bereid met bijvoorbeeld olijfolie of een vinaigrette. Bietjes worden meestal als een salade geserveerd met een dressing, olijfolie of knoflook en kruiden.
Wil je nog meer Griekse gerechten erbij maken? Op onze website zijn meerdere lekkere Griekse recepten te vinden!
Kalí órexi!
Griekse bietjessalade
Ingrediënten
- 500 gram biologische bietjes (gegaard)
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 2 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 1/2 el dille
- 1/2 el honing
- 75 ml Griekse yoghurt
- peper
- zeezout
- 1 el pistachenootjes in stukjes gehakt
Instructies
Snijd de bietjes in dikke repen en snijd elke reep in blokjes.
Roer het uitgeperste teentje knoflook door de olijfolie. Roer de citroensap, honing en dille erdoorheen en breng op smaak met peper en zeezout.
Meng de dressing door de bietjes.
Meng de Griekse yoghurt voorzichtig door de bietjessalade en garneer met de pistachenootjes.
Nog geen beoordelingen