Bijgerechten/ Vegetarisch

Gevulde puntpaprika met geitenkaas

Gevulde puntpaprika met geitenkaas

Paprika’s kun je op veel manieren gebruiken in een gerecht. Zo kun je ze ook heel goed vullen met een vulling van groenten, vlees of kaas. Puntpaprika’s hebben een lichtzoete smaak en gaan heel goed smaken met geitenkaas. 

Dit is een heerlijk vegetarisch bijgerecht bij bijvoorbeeld een gemarineerde courgettesalade met munt.

Gevulde puntpaprika met geitenkaas

Gevulde puntpaprika met geitenkaas

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 2 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 rode puntpaprika's
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1 el peterselie, fijngesneden
  • 2 el blanke rozijnen
  • peper

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Snijd het bovenste gedeelte (met het steeltje) van de puntpaprika's af en snijd ze overdwars open. Verwijder voorzichtig de zaadlijsten en pitjes.

3

Prak de geitenkaas met een vork een beetje los in een ruime kom en roer de rozijnen en peterselie erdoorheen. Breng op smaak met verse peper.

4

Vul de paprika's voorzichtig met het geitenkaasmengsel.

5

Leg de puntpaprika's in een ingevette ovenschaal en rooster ze in ongeveer 20 minuten gaar.

Notities

Extra benodigdheden: ovenschaal

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter