Bijgerechten/ Vegetarisch

Gemarineerde courgettesalade

Gemarineerde courgettesalade

Deze overheerlijke courgettesalade is perfect voor bij een lekkere Italiaanse maaltijd. Maar als bijgerecht bij zomerse gerechten of een BBQ is het ook een goede combi. Deze salade kan prima al eerder klaargemaakt worden. De smaak van de muntmarinade kan dan goed intrekken.

Gebruik een goede, smaakvolle olijfolie en balsamico in dit gerecht. In onze winkel zijn pure en biologische producten te vinden, waardoor deze courgettesalade nóg lekkerder smaakt!

Gemarineerde courgettesalade

Gemarineerde courgettesalade

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 2,00 van de 5)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 20 minuten Bereidingstijd: 30 minuten (wachttijd)

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 70 ml olijfolie extra vergine (+ 1 el)
  • 8 gram verse munt
  • 1 kleine teen knoflook
  • 1 tot 2 el balsamico
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Was de courgette en snijd het kroontje en achterkant ervan af.

2

Snijd de courgette in plakken van ongeveer een halve cm.

3

Meng de courgetteplakjes in een ruime kom met 1 el olijfolie.

4

Verhit een grillpan op het vuur. Gril de courgette in delen in een grillpan tot ze gaar zijn en mooie grilstrepen hebben.

5

Giet de olijfolie in een hoge maatbeker en voeg de verse muntblaadjes, knoflook en balsamico toe. Pureer alles tot een gladde marinade.

6

Leg de plakjes courgette in een lage schaal en giet de marinade eroverheen. Laat minimaal 30 minuten marineren.

7

Breng voor het serveren op smaak met peper en zeezout.

Notities

Extra benodigdheden: grillpan, staafmixer, hoge maatbeker, lage schaal

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter