Saté van de BBQ is natuurlijk een echte klassieker en er zullen weinig mensen zijn die nog nooit vlees van het stokje hebben gegeten. Deze keer gebruikten we de kophaas. Kophaas is het bovenste gedeelte van de varkenshaas en is een heerlijk zacht en mals stukje vlees. Leg je de kophaas in een heerlijke marinade dan wordt hij alleen nog maar malser.
In dit gerecht gebruiken we ook limoenblaadjes. Deze limoenblaadjes geven een heerlijk citrusachtige smaak af aan de marinade en aan het vlees. Je vindt limoenblaadjes in de diepvries bij de Albert Heijn of bij je Oosterse supermarkt om de hoek.
Saté van kophaas
Ingrediënten
- 800 gram kophaas
- 2 el zonnebloemolie
- 3 limoenblaadjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 el citroensap
- 1 tl zeezout
- 1 tl peper
- 1 tl ketoembar
- 1 tl bruine suiker
Instructies
Snijd de kophaas in vierkante gelijke blokjes.
Maak de marinade door de zonnebloemolie, knoflook, citroensap, zeezout, peper, ketoembar en bruine suiker te mengen.
Leg in de marinade tevens de limoenblaadjes.
Doe de gesneden kophaas in een hersluitbare plasticzak en verdeel de marinade goed over het vlees.
Leg tenminste 4 uur in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Rijg daarna de kophaas aan 4 sateprikkers of spiesen.
Steek de BBQ aan met een directe hitte van ongeveer 180 graden.
Gril de kophaas in ongeveer 8 minuten rondom gaar.
Notities
Extra benodigdheden: Hersluitbare plastic zak, spiesen of sateprikkers
Nog geen beoordelingen