Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Biefstuk tagliata

Officieel heet dit heerlijke vleesgerecht Tagliata di Manzo. Klinkt chic hè? Het betekent eigenlijk alleen maar ‘gesneden rundvlees’. Vaak wordt het vlees gebakken in de olijfolie, maar wij hebben dit keer gekozen voor de BBQ.

Naast biefstuk kun je ook heel goed entrecote of een ander mooi stuk rundvlees gebruiken. Zo hebben wij toen we een tijd geleden in Italië waren een mooi stuk rosbief gekocht. Daar hebben we dit recept mee gemaakt en het smaakte echt heel lekker.

Het leuke is dat je met maar een paar ingrediënten een heerlijk gerecht op tafel zet. Zorg er wel voor dat je gebruik maakt van goede en verse producten. De Italiaanse keuken kenmerkt zich door eenvoudige gerechten met pure smaken. En dat proef je zeker in dit gerecht terug!

Biefstuk tagliata

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 4 biefstukken (op kamertemperatuur)
  • 40 gram rucola
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 50 gram Parmigiano Reggiano
  • 2 takjes rozemarijn
  • verse peper
  • zeezout

Instructies

1

Smeer de biefstuk in met 1 el olijfolie en peper en zout.

2

Grill de biefstuk op de BBQ mooi bruin en laat 5 minuten rusten.

3

Leg de rucola op een grote schaal.

4

Snijd de biefstukken in plakken en leg ze dakpansgewijs op de schaal.

5

Meng de rest van de olijfolie, balsamicoazijn, peper en zeezout tot een dressing.

6

Besprenkel het vlees met de dressing.

7

Garneer met verse rozemarijn en geschaafde Parmezaanse kaas.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter