Wij hebben weer een heerlijk en makkelijk recept bedacht. Hij is vegetarisch met lekker veel groente. Ben je nou niet zo gek van geitenkaas dan kun je het ook vervangen door roomkaas.
Deze plaattaart is lekker als bijgerecht met bijvoorbeeld een warme kop soep.
Plaattaart met geitenkaas en gegrilde groenten
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 150 gram zachte geitenkaas
- 1 courgette
- 4 tomaten
- 1 grote ui
- 1 rode paprika
- 3 el olijfolie
- 1 el tijm
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- peper
- zeezout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de courgette en tomaten in plakjes, de paprika in repen en de ui in partjes.
Meng de groenten in een grote kom met de olijfolie, tijm, uitgeperste knoflook en peper en zout.
Rol het bladerdeeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg op een bakplaat.
Besmeer het deeg met de zachte geitenkaas.
Verdeel de groentenmix over de geitenkaas en bak de plaattaart in ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.
Notities
Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier
Nog geen beoordelingen