Vegetarisch/ Voorgerechten

Marokkaanse wortelsoep

Marokkaanse wortelsoep

Wat kun je toch altijd enorm variëren met soep. Zeker door het gebruik van verschillende kruiden geef je het gerecht nog meer een eigen smaak. Deze wortelsoep krijgt door het toevoegen van koriander, komijn en kaneel ook een lekkere smaak met een Marokkaans tintje.

Ben je nou niet zo dol op verse koriander? Geen nood, gebruik gewoon peterselie hier voor in de plaats.

 

Marokkaanse wortelsoep

Marokkaanse wortelsoep

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 6 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo winterpeen
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • peper
  • zout
  • verse koriander of peterselie

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes. Meng de wortelplakjes in een kom met de olijfolie, kaneel, korianderpoeder en komijnpoeder.

3

Verdeel de wortels over de met bakpapier beklede bakplaat en bak in 25 minuten gaar. Keer halverwege de tijd de wortels om.

4

Voeg de wortels in een grote soeppan en schenk de bouillon in de pan. Pureer de soep en breng zachtjes aan de kook.

5

Voeg de kookroom toe en laat ongeveer 10 minuten op laag vuur doorkoken.

6

Breng op smaak met peper en zout en garneer met verse koriander of peterselie.

Notities

Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier, staafmixer

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter