Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Duitse hamburger

Duitse hamburger

We hebben inmiddels al veel verschillende landen gehad met onze Internationale ‘vrijdag-burgerdag’ hamburgers, maar nog niet een Duitse variant. Naast de welbekende bratwursten, kom je óók de currywurst tegen in Duitsland. Deze zijn op veel verschillende plakken te koop en is naast de bratwurst erg populair. 

Onze burger is dan ook een beetje geïnspireerd op deze currywurst. En daar past de Schwarzwalder schinken, zuurkool en gebakken uien echt perfect bij. Het is dus heerlijke kruidige burger geworden, die je zéker een keer moet hebben geprobeerd!

Duitse hamburger

Duitse hamburger

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...
Aantal: 5 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 5 kaiserbroodjes
  • 150 gram zuurkool, gekookt
  • 100 gram Schwarzwalder schinken (Duitse ham)
  • currysaus
  • 2 uien
  • klontje boter
  • Burgers:
  • 1 kg half om half gehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 3 tl mosterdpoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 3 tl paprikapoeder
  • 2 tl kerriepoeder
  • peper
  • zeezout
  • handje fijngehakte peterselie

Instructies

1

Snijd de uien in halve ringen.

2

Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de uien in ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur zacht en bruin.

3

Meng het gehakt met de kruiden, ei en paneermeel.

4

Maak hamburgers van ongeveer 150 gram.

5

Steek de BBQ aan met een directe zone van 180 graden.

6

Gril de hamburgers gaar in ongeveer 5 minuten per kant.

7

Snijd de kaiserbroodjes overdwars open en beleg achtereenvolgens met de Schwarzwalder schinken, de burgers, een beetje zuurkool, de gebakken uien en als laatste currysaus naar smaak.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter