Deze zalmfilet met een topping van Parmezaanse kaas en crème fraîche is weer een gerechtje om van te smullen. Zoals veel van onze recepten bewijzen, is dat makkelijke recepten en heerlijk eten prima samen gaan.
Wanneer je de zalmfilet inpakt in aluminiumfolie, zorg dan voor voldoende ruimte aan de bovenkant anders plakt het vast en gaat de gesmolten kaas er bij het weghalen teveel aan. (Ik spreek uit ervaring ;-))
Zalmpakketje met romige topping van de BBQ
Ingrediënten
- 600 gram verse zalmfilet
- 1 el citroensap
- 125 ml crème fraîche
- 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- handje verse bieslook
- peper
- zeezout
Instructies
Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrooi beide zijden met peper en zeezout
Leg de zalm op een groot stuk aluminiumfolie met de huidzijde naar beneden.
Sprenkel de citroensap over de zalm en smeer de crème fraîche uit over de zalm.
Strooi hier de Parmezaanse kaas gelijkmatig overheen.
Vouw het pakketje losjes om de vis heen dicht.
Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 160 graden en leg het zalmpakketje op de BBQ.
Het pakketje is klaar na ongeveer 20 minuten, als de zalm een kerntemperatuur heeft van 50 graden.
Garneer de zalm met verse bieslook.
Notities
Extra benodigdheden: BBQ met deksel, aluminiumfolie
Nog geen beoordelingen