Vis BBQ

Zalmpakketje met romige topping van de BBQ

Zalmpakketje met romige topping van de BBQ

Deze zalmfilet met een topping van Parmezaanse kaas en crème fraîche is weer een gerechtje om van te smullen. Zoals veel van onze recepten bewijzen, is dat makkelijke recepten en heerlijk eten prima samen gaan.  

Wanneer je de zalmfilet inpakt in aluminiumfolie, zorg dan voor voldoende ruimte aan de bovenkant anders plakt het vast en gaat de gesmolten kaas er bij het weghalen teveel aan. (Ik spreek uit ervaring ;-))

Zalmpakketje met Parmezaanse kaas van de BBQ

Zalmpakketje met romige topping van de BBQ

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram verse zalmfilet
  • 1 el citroensap
  • 125 ml crème fraîche
  • 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • handje verse bieslook
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrooi beide zijden met peper en zeezout

2

Leg de zalm op een groot stuk aluminiumfolie met de huidzijde naar beneden.

3

Sprenkel de citroensap over de zalm en smeer de crème fraîche uit over de zalm.

4

Strooi hier de Parmezaanse kaas gelijkmatig overheen.

5

Vouw het pakketje losjes om de vis heen dicht.

6

Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 160 graden en leg het zalmpakketje op de BBQ.

7

Het pakketje is klaar na ongeveer 20 minuten, als de zalm een kerntemperatuur heeft van 50 graden.

8

Garneer de zalm met verse bieslook.

Notities

Extra benodigdheden: BBQ met deksel, aluminiumfolie

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter