Hoofdgerechten/ Vis BBQ

Gegrilde forel van de BBQ

Na een heerlijke zomerse dag gingen deze verse forellen gevuld met citroen en verse groene kruiden op de BBQ. De combinatie van citroen en verse groene kruiden maakte deze zomerse dag nog aangenamer. We hadden er 2 gevuld met rozemarijn en 2 met tijm, waarbij de rozemarijn (uit eigen tuin) toch de lichte voorkeur in ons gezin had.

Ik was zelf iets te ongeduldig waardoor de huid niet helemaal intact was gebleven, maar dat deed niets af aan de smaak.

Op onze website zijn meerdere recepten te vinden van lekkere bijgerechten die goed te combineren zijn met deze lekkere forel.

Gegrilde forel van de BBQ

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 4 forellen
  • 1 citroen
  • verse tijm en/of rozemarijn
  • 2 el olijfolie
  • zeezout

Instructies

1

Bereid de BBQ voor met een temperatuur van 180 graden.

2

Dep de vissen droog met keukenpapier.

3

Smeer de forel rondom in met olijfolie.

4

Bestrooi de buikholte en de buitenkant met zout.

5

Stop de rozemarijn of de tijm (of samen) in de buikholte.

6

Snijd de citroen in schijfjes en stop deze in de vis.

7

Gebruik een visklem of slagerstouw zodat de kruiden in de vis blijven zitten.

8

Leg de vis op de BBQ en keer na 6 minuten om.

9

De vis is klaar als het vlees niet meer doorzichtig is of bij een kerntemperatuur van 63 graden.

Notities

Extra benodigdheden: visklem of slagerstouw

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter