In Griekenland wordt een Griekse salade (ook wel dorpssalade) vaak gegeten als voor- of bijgerecht. De grof gesneden groenten worden aangemaakt met olijfolie en rode azijn en geserveerd met Kalamata olijven.
In mijn eigen Griekse salade gebruik ik vaak groene olijven in plaats van zwarte en de dressing maak ik aan met witte wijnazijn. Vooral de combinatie van smaken maakt dat je je meteen in Mediterraanse sferen waant.
Griekse salade
Ingrediënten
- 1 kropsla
- 200 gram cherrytomaatjes
- 1 rode paprika
- 1/2 komkommer
- 1 rode ui
- 100 gram groene olijven met basilicum
- 150 gram feta
- 4 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el oregano
- 1,5 el verse peterselie fijngesneden
- verse peper
- zeezout
Instructies
Was de blaadjes van de kropsla en maak ze droog.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden en de komkommer in blokjes.
Snijd de rode ui in dunne halve ringen en de rode paprika in stukjes.
Meng de stukjes tomaat, komkommer, rode ui en paprika door de sla.
Verdeel de olijven over de salade en verkruimel de feta eroverheen.
Maak een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn, oregano en peterselie en breng op smaak met peper en zeezout.
Sprenkel de dressing over de salade.
Nog geen beoordelingen