Bijgerechten/ Vegetarisch

Miniquiches met pompoen, pesto en oude kaas

Miniquiches met pompoen, pesto en oude kaas

Deze miniquiches zijn heerlijk als hapje bij de borrel. Lekker gevuld met stukjes pompoen, groene pesto en pittige kaas. Echt een heerlijke combinatie. Leuk om eens iets anders op tafel te zetten!

Je kunt de miniquiches prima van tevoren maken en vlak voor gebruik even opwarmen in de oven. (5 minuten op 150 graden)

 

Miniquiches met pompoen, pesto en oude kaas

Miniquiches met pompoen, pesto en oude kaas

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 24 stuks
Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

  • 6 plakjes deeg voor hartige taart
  • 1 el bakolijfolie
  • 1 ui
  • 250 gram pompoen in kleine stukjes
  • 3 eieren
  • 2 el groene pesto
  • 50 gram pittige kaas, geraspt
  • 100 ml slagroom

Instructies

1

Oven voorwarmen op 200 graden.

2

Ontdooi de plakjes deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Snijd elk plakje in vier vierkantjes.

4

Vet de muffinvorm in met een beetje olie of boter en bekleed elk holletje van de vorm met een vierkantje. Druk het deeg goed tegen de rand aan.

5

Snipper de ui fijn. Verhit de bakolijfolie in een koekenpan en fruit de ui op middelhoog vuur. Voeg de stukjes pompoen toe en stoof het op laag vuur zachtjes gaar. (Ongeveer 10 minuten.)

6

Klop ondertussen in een kom de eieren met de pesto, de geraspte kaas, de slagroom en peper en zeezout. Schep het pompoenmengsel erdoorheen.

7

Vul de muffinvorm met het pompoenmengsel en bak in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

Notities

Extra benodigdheden: minimuffinvorm voor 24 minimuffins (of twee kleinere minimuffinvormen)

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter