Zuurkool wordt gemaakt door gesneden witte kool te fermenteren. Door de inwerking van melkzuurbacteriën ontstaat er een gistingsproces. Uiteindelijk houd je dan geconserveerde witte kool over, wat wij zuurkool noemen. En zoals de naam het al zegt, de smaak is dan ook zurig.
Vaak wordt er in recepten iets zoets toegevoegd, zoals appel of ananas. In dit recept voegen we onder andere appelsap en een beetje basterdsuiker toe èn een paar lekkere kruiden. Zo krijgen we een heerlijke kruidige zuurkool!
Wij aten er een fijne pompoenpuree en eendenborstfilet bij, maar je kunt heel goed variëren met deze zuurkool. Maak er bijvoorbeeld een aardappelpuree bij met een lekkere rookworst.
Heerlijke kruidige zuurkool
Ingrediënten
- 500 gram zuurkool
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- 2 jeneverbessen
- 500 ml appelsap
- 100 ml witte wijn
- 1 el bruine basterdsuiker
- 3 el blanke rozijnen
Instructies
Doe de zuurkool in een pan en voeg de rest van de ingrediënten toe. Roer voorzichtig door elkaar en breng daarna de zuurkool aan de kook.
Zet het vuur lager en kook de zuurkool in 20 minuten zachtjes gaar.
Giet de zuurkool af en verwijder de laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen.
Nog geen beoordelingen