Deze Indiase gehaktspies zul je niet terugvinden in India. De koe is daar een heilig dier is en wordt niet gegeten. Toch noemen we deze spies Indiaas, omdat we gebruik maken van currypasta en die wordt zeer veel gebruikt in India.
Door de appel in zowel het gehakt als in de yoghurtdip te verwerken, krijg je een heerlijk fris gerecht. Combineer het met een pitabroodje en deze salade van geroosterde paprika, tomaat en verse kruiden en je hebt echt een heerlijke maaltijd!
Indiase gehaktspiesen met appel-yoghurtdip
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 el milde Indiase currypasta
- 1 appel
- 2 el olijfolie
- 15 gram verse koriander
- 150 gram Griekse yoghurt
- peper
- zeezout
Instructies
Schil en rasp de appel en hak de koriander fijn.
Meng het gehakt met de currypasta, de helft van de appel en de helft van de koriander.
Vorm 8 dunne worstjes en rijg er 2 aan iedere spies.
Meng de yoghurt met de andere helft van de appel en de koriander.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Steek de BBQ aan met een directe zone van 180 graden.
Gril de gehaktspiesen in ongeveer 12 minuten gaar en keer regelmatig.
Serveer de gehaktspies samen met de yoghurtdip.
Notities
Extra benodigdheden: 4 spiesen
Nog geen beoordelingen