Bijgerechten/ Vegetarisch

Salade van geroosterde paprika, tomaat en verse kruiden

Salade van geroosterde paprika, tomaat en verse kruiden

Groene paprika is de minst rijpe variant van alle kleuren paprika’s. Wanneer een paprika rijper wordt, verandert deze van kleur in geel, oranje en rood. De smaak van deze zijn dan ook een stuk zoeter. Door het roosteren van de paprika’s in de oven komt de zoete smaak nog meer naar voren. Ook de groene paprika’s krijgen hierdoor een lekkere zachte smaak. 

Het ontvellen van tomaten lijkt misschien een lastig klusje, maar dat valt echt wel mee. Op onze pagina Tips&Tricks staat stap voor stap uitgelegd hoe het ontvellen van tomaten in zijn werk gaat.

Tip: gebruik onze puur & biologische Olijfolie uit Umbrië in deze salade.

Salade van geroosterde paprika, tomaat en verse kruiden

Salade van geroosterde paprika, tomaat en verse kruiden

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 4 tomaten (bijv. tros- of Tasty tom)
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 3 el fijngesneden koriander
  • 2 el fijngesneden verse peterselie
  • 2 el citroensap
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 3 el olijfolie extra vergine (zie 'winkel')
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Leg de paprika's op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ongeveer 20 tot 25 minuten tot ze rondom een zwarte schil krijgen.

3

Haal de paprika's met een tang voorzichtig uit de oven en leg ze in een grote plastic zak (pedaalemmerzak). Knoop de zak dicht en laat ongeveer 15 minuten afkoelen.

4

Haal de paprika's uit de zak en haal voorzichtig de velletjes ervan af. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd de paprika's in lange repen.

5

Snijd de tomaten kruislings in met een mesje en ontvel ze door de tomaten ongeveer 5 minuten in een pan met kokend heet water te leggen. Zodra de velletjes loskomen leg je ze in een bakje met koud water. De velletjes kun je nu met een mesje eraf halen. (Zie stap-voor-stap 'Tomaten ontvellen' op de pagina Tips&Tricks)

6

Snijd de ontvelde tomaten in blokjes.

7

Meng de gesnipperde sjalot met de fijngesneden knoflook, citroensap, komijn, peper en zeezout.

8

Meng de tomatenblokjes met de paprikarepen in een schaal en schep voorzichtig het mengsel van sjalot erdoorheen.

9

Besprenkel de salade met de olijfolie en garneer met de verse peterselie en koriander.

Notities

Extra benodigdheden: tang, plastic zak (pedaalemmerzak), pannetje

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter