Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Onion bombs van de BBQ

Onionbombs van de BBQ

Een heel bekend recept voor de echte BBQ’er zijn deze onion bombs. Een mooie combinatie van gehakt, ui, spek en je favoriete BBQ-saus. Dat klinkt niet alleen heel lekker, maar is ook heel erg lekker. Zorg voor mooie grote uien, zodat je ook echt een BOMB gevoel ervan krijgt!

Onionbombs van de BBQ

Onion Bombs

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 6 personen
Voorbereidingstijd: 35 minuten Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten

  • 1 kg half om half gehakt
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • 30 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl oregano
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el Worcestersaus
  • 3 grote uien
  • 24 plakken ontbijtspek
  • Favoriete BBQ saus

Instructies

1

Snijd de onder- en bovenkant van de 3 uien af en pel de 4 buitenste lagen van de uien voorzichtig af. Heb je kleinere uien dan doen je de buitenste 2 lagen.

2

Snipper de rest van wat overblijft van 1 van de overgebleven uien fijn.

3

Meng het gehakt met de gesnipperde ui, peterselie, Parmezaanse kaas, de kruiden en de Worcestersaus.

4

Maak 6 ballen zo groot als de buitenste lagen van de uien en plaats de ui om het gehakt.

5

Wikkel 4 plakken spek om de ui met gehakt heen.

6

Steek de BBQ aan met een indirecte zone van ongeveer 110 graden en voeg een handje kersenhout toe.

7

Leg de onion bombs op de BBQ.

8

Bij een kerntemperatuur van 55 graden smeer je ze rondom in met BBQ saus en sluit dan het deksel weer.

9

Bij een kerntemperatuur van ongeveer 65 graden zijn de onion bombs klaar om gegeten te worden.

Notities

Extra benodigdheden: handje kersenhout

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter