Hoofdgerechten/ Vis BBQ

Oesters met knoflookboter

In de grote Franse supermarkten hebben ze altijd fantastisch mooie visafdelingen en liggen er vele soorten vissen die wij in Nederland niet kennen. Uiteraard hebben wij tijdens onze zomervakantie van 2020 hier dan ook regelmatig een visje gehaald.

Oesters had ik (Peter) zelf nog niet eerder gegeten, omdat het er toch niet heel aantrekkelijk uitziet om op te eten en in  Nederland kom je ze niet vaak tegen. In Frankrijk zijn de oesters op elke markt en supermarkt wel te vinden en dus moest ik het toch eens klaarmaken. Ik heb de oesters klaargemaakt op de BBQ met hierbij een knoflookbotersausje.

Het openen van een oester kan best een klusje zijn en daarom heb ik het werk door de BBQ laten doen. Zodra de oester namelijk klaar is dan springt deze vanzelf open. Even vullen met de knoflookboter en smullen maar. Zeker voor herhaling vatbaar!

Oesters met knoflookboter

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten

  • 12 oesters
  • 100 gram
  • 2 tenen knoflook
  • peper
  • zout

Instructies

1

Steek de BBQ aan met een directe zone van 200 graden.

2

Smelt de boter in een pannetje en voeg de knoflook en peper en zout naar smaak toe.

3

Leg de oesters op de BBQ.

4

De oester springt open wanneer hij klaar is.

5

Open de oester en vul met een eetlepel knoflookboter.

6

Leg de oester nog heel even terug op de BBQ tot de boter begint te koken.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter