Kort geleden werd ons gevraagd of wij de rijst van het merk Tilda eens wilden uitproberen. Zo’n 50 jaar geleden introduceerde Tilda hun aromatische basmatirijst. Ze werken samen met onafhankelijke boeren en kunnen zo rijst selecteren van de hoogste kwaliteit. Inmiddels hebben ze hun assortiment uitgebreid met verschillende soorten rijst. Zo vind je in het schap bij Albert Heijn naast de basmati, ook zilvervliesrijst, Pandanrijst en gestoomde basmatirijst in heerlijke smaken. Alle producten van Tilda bevatten geen kunstmatige kleur-, geur- en conserveringsmiddelen en zijn glutenvrij.
In dit recept hebben wij Tilda pure basmatirijst èn de gestoomde Tilda Coconut chilli & lemongrass gebruikt. De basmatirijst plakt niet aan elkaar en is zeer smaakvol en aromatisch. Houd je van iets meer pit? Dan raden wij de gestoomde rijst met de smaak Coconut chilli & lemongrass aan. Je proeft duidelijk de citroengras terug en de chili geeft een pittige bite aan het gerecht. Deze gestoomde variant is ook nog eens heel makkelijk te bereiden. Gewoon de zak openknippen en na 2 minuten in de magnetron is de rijst klaar voor gebruik. Ideaal dus.
Welke rijst je ook kiest, voor ons is Tilda een perfecte basis voor smaakvolle en aromatische gerechten.
Tip: Serveer de korianderyoghurt en de kokos in kleine bakjes op tafel. Zo kan iedereen het gerecht zelf extra op smaak brengen.
Rijstbowl met honingkip, mango, cashewnoten en korianderyoghurt
Ingrediënten
- Honingkip:
- 500-600 gram kipfilet
- 3 el olijfolie
- 2 el honing
- 1/2 el citroensap
- 1 cm verse gember, geraspt
- Overig:
- 2 kleine rode uien
- 2 tl suiker
- 5 el ongezouten cashewnoten
- 1 mango
- 1/2 komkommer
- 250 gram Tilda pure basmati rijst (of Tilda Coconut, chilli & lemongrass basmati)
- 9 el rijstazijn
- 300 gram sugarsnaps
- 4 el geraspte kokos
- extra koriander voor garnering
- peper
- zeezout
- Korianderyoghurt:
- 200 ml yoghurt
- 7 takjes verse koriander
- sap van een halve limoen (is ongeveer 1 el)
Instructies
Snijd de kipfilet overdwars in kleine repen.
Maak de honingmarinade door 3 el olijfolie, 2 el honing, 1/2 el citroensap en de geraspte gember goed door elkaar te kloppen. Breng op smaak met peper en zeezout. Meng de kipreepjes door de marinade en laat alles ongeveer 1 uur goed intrekken.
Snijd de rode uien in dunne ringen. Meng 7 el rijstazijn met 2 tl suiker en voeg de uienringen toe. Roer goed door en laat minimaal 30 minuten staan. Roer af en toe even door.
Rooster ondertussen de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn en laat afkoelen.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakken.
Snijd de komkommer in vieren en snijd elke reep in schuine plakjes.
Haal de blaadjes van de takjes koriander en hak de blaadjes fijn. Roer in een kom de yoghurt met de koriander en het sap van een halve limoen. Breng op smaak met peper en zeezout.
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en roer er 2 el rijstazijn doorheen.
Bak de kipreepjes in een koekenpan zonder olie of boter in ongeveer 6 minuten gaar.
Kook de sugar snaps in 3 tot 4 minuten gaar.
Verdeel de rijst over een grote schaal (of 4 kleinere kommen) en leg de kipreepjes, komkommer, rode uienringen, mangoplakken, cashewnoten en sugarsnaps in een rondje eroverheen.
Garneer de rijstbowl met verse koriander, de korianderyoghurt en geraspte kokos.
Notities
Extra benodigdheden: kleine garde, een grote schaal of vier kleinere kommen
Nog geen beoordelingen