Ik kwam vorige week een verdwaalde rookworst tegen in mijn voorraadkast die echt op moest. Aangezien wij zo min mogelijk voedsel willen weggooien, bedacht ik dit recept voor een heerlijke Italiaans getinte panini.
Supersimpel, maar echt heel erg lekker èn snel klaar! Ik gebruikte onze zelfgemaakte verse rode pesto in dit recept, maar mocht je een potje in huis hebben dan kun je dat natuurlijk ook prima gebruiken.
Eet smakelijk!
Panini met worst, mozzarella en rode pesto
Ingrediënten
- 4 panini's
- 1/2 rookworst
- 1 tomaat
- 1 bol mozzarella
- 8 tl verse rode pesto (zie recept op onze website)
- verse basilicum
Instructies
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Bak de panini's 4 minuten in de oven.
Haal ze uit de oven en snijd de panini's overdwars open.
Snijd de worst in plakjes (ongeveer 24) en de tomaat en mozzarella beide in 8 plakjes.
Beleg de broodjes achtereenvolgens met de plakjes worst, tomaat en mozzarella. Bak de broodjes nog 6 tot 7 minuten op 210 graden.
Haal de broodjes uit de oven en verdeel over elk broodje 2 tl rode pesto en garneer met de blaadjes basilicum.
Nog geen beoordelingen