Bijgerechten/ Vegetarisch

Witte koolsalade

Witte koolsalade

Dit is een heerlijk frisse salade met meerdere lekkere smaken bij elkaar. Van witte kool wordt natuurlijk zuurkool gemaakt, maar je kunt het ook heel goed rauw eten. Zoals in een salade bijvoorbeeld.

Witte kool combineert heel goed met het zoete van de rozijnen en sinaasappel. De sinaasappel voegt ook nog iets fris toe, dus als je een beetje sap overhoudt schroom dan niet om het over de salade te sprenkelen.

Deze salade kan eigenlijk bij heel veel verschillende gerechten. Wij serveren hem vaak bij een lekker stukje kip, een BBQ of bij varkenshaassaté.

Witte koolsalade

Witte koolsalade

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram gesneden witte kool
  • 3 el rozijnen
  • 2 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1/2 el witte balsamico of witte wijnazijn
  • 70 gram feta
  • 1 sinaasappel
  • 30 gram pecannoten
  • 6 bieslooksprietjes
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Meng de gesneden witte kool met de rozijnen in een kom.

2

Maak de dressing door de yoghurt met de mayonaise en witte balsamico of witte wijnazijn door elkaar te kloppen. Breng op smaak met peper en zeezout.

3

Meng de dressing voorzichtig door de salade.

4

Snijd de feta in blokjes.

5

Verwijder de schil van de sinaasappel en snijd de partjes in stukjes.

6

Hak de pecannoten grof.

7

Meng de sinaasappelstukjes, de blokjes feta en de pecannoten door de salade.

8

Knip de bieslook in stukjes boven de witte koolsalade en meng er voorzichtig doorheen.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter