Homemade naanbrood en dan ook nog een met maar 3 ingrediënten! Supermakkelijk dus en erg lekker!
Dit platbrood hoeft niet te rijzen en daarom kun je meteen aan de slag en is het ook zo klaar. Dit recept hebben wij gemaakt voor bij de Indiase hamburgers. Maar dit brood is natuurlijk ook heerlijk bij de borrel of Indiase maaltijd zoals deze kip korma. (Verdeel dan het deeg in ongeveer 8 porties.)Of serveer er eens een lekkere dip bij zoals baba ganoush.
Tip: gebruik onze heerlijke biologische Olijfolie Umbrië in dit gerecht. Klik hier om te bekijken!
Homemade naanbrood
Ingrediënten
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 9 gram zout
- 375 gram volle yoghurt
- 100 ml olijfolie (bij. Olijfolie Umbrië, zie onze winkel)
- 1 tl za'atar (bijv. Euroma)
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- peper
- zeezout
Instructies
Meng het bakmeel met de yoghurt en het zout en kneed er een soepel deeg van. (Het blijft een plakkerig deeg.)
Meng de olijfolie met de za'atar, knoflook en peper en zout.
Verdeel het deeg in 5 bollen en rol elke bol uit tot een lang plat broodje. (Gebruik bloem of olie op het werkblad om plakken te voorkomen.)
Verhit een grillpan en zorg dat hij goed op temperatuur is.
Bestrijk het eerste broodje aan 1 kant met de za'atarolie en leg in de pan. Bak het naanbrood in een paar minuten goudbruin. Smeer de bovenkant ook in met de olie en gril ook deze kant in een paar minuten goudbruin.
Herhaal dit bij de rest van de naanbroodjes.
Notities
Extra benodigdheden: deegroller, grillpan, kwastje om in te smeren
Nog geen beoordelingen