Hoofdgerechten

Kip korma met rijst en naanbrood

Korma is een Indiaas gerecht waarbij vlees of groenten gegaard worden in een saus van yoghurt, bouillon, kruiden zoals koriander en komijn. Dit gerecht is erg mild en daarom bij uitstek erg geschikt voor kinderen en mensen die niet van pittig gekruid eten houden.

Normaal gesproken kook ik nooit zomaar iets uit een potje of pakje, maar voor deze saus maak ik graag een uitzondering. Deze saus van Patak’s en is een heerlijk romige saus met gedroogde kokosnoot en een mix van authentieke kruiden met gember en koriander. Smaakt echt heel lekker met naanbrood en verse koriander!

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram basmatirijst
  • 2 kipfilets
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 bloemkool
  • 1 pot Patak's Kormasaus
  • 400 ml gepelde tomaten (blik)
  • 15 g verse koriander
  • naanbrood

Instructies

1

Snijd de roosjes van de bloemkool en maak schoon. Kook de bloemkool in een ruime pan in 12 tot 15 minuten gaar.

2

Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Bak het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Snijd de kipfilet in stukjes.

5

Verhit de olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de kip in 5 minuten bruin en gaar.

6

Voeg de Kormasaus en de gepelde tomaten toe en breng zachtjes aan de kook. Laat ongeveer 7 minuten pruttelen.

7

Giet de bloemkool af en schep door de saus.

8

Snijd de korianderblaadjes fijn en schep een 3/4 door de saus.

9

Serveer de korma met de rijst, naanbrood en de rest van de koriander.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter