Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Vegetarisch

Quiche met courgette, paprika en geitenkaas

Quiche met courgette, paprika en geitenkaas

Deze heerlijke quiche is vegetarisch en lekker als bijgerecht, voor de lunch of als hoofdgerecht. Maak er dan wel een apart groentegerecht bij zoals een goed gevulde salade.

Tip: gebruik in dit gerecht onze biologische bakolijfolie. (Zie onze ‘winkel’)

Quiche met courgette, paprika en geitenkaas

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4-5 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • ½ courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 el bakolijfolie (zie onze 'winkel')
  • 4 eieren
  • 70 gram tomatenpuree
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 gram zachte geitenkaas

Instructies

1

Verwarm de oven op 180 °C en laat de plakjes deeg ontdooien op het werkblad.

2

Vet de quichevorm in met een beetje olie.

3

Bekleed de vorm met het ontdooide deeg.

4

Snijd de courgette en paprika in blokjes.

5

Verhit de bakolijfolie in een pan en bak de courgette en de paprika 5 minuten op middelhoog vuur. Giet af en schep in de quichevorm.

6

Klop de eieren los met de tomatenpuree, crème fraîche, peper en zout.

7

Schenk het eimengsel over de groenten in de quichevorm en verkruimel de geitenkaas erover.

8

Bak de quiche in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.

Notities

Extra benodigdheden: quichevorm of bakvorm doorsnede 24 cm

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter