Een heerlijke roerbakschotel met spruitjes. Veel kinderen lusten geen spruitjes, maar in ons gezin vindt iedereen
deze groente gelukkig erg lekker. Spruitjes zijn behalve gezond ook zeer betaalbaar.
Tip: gebruik in dit gerecht onze biologische olijfolie. Klik hier om te bekijken in onze winkel.
Roerbakschotel met spruitjes
Ingrediënten
- 900 gram spruitjes
- 900 gram aardappelen
- 5 el tomatentapenade
- 200 gram katenspek
- 200 gram witte kaas
- 5 el olijfolie
Instructies
Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
Maak de spruitjes schoon en doe ze in een pan met water.
Snijd de spek in reepjes en de witte kaas in kleine blokjes.
Kook de aardappelblokjes voor 5 minuten.
Zet een pan op middelhoog vuur met de olijfolie.
Bak de katenspek en de aardappelen voor ongeveer 10 minuten.
Kook ondertussen de spruitjes 7 minuten en giet deze af.
Voeg de spruitjes, de tomatentapenade toe en bak 3 minuten mee.
Zet het vuur laag en roer de witte kaas er doorheen.
Nog geen beoordelingen