Penne met courgettesaus en hamreepjes
Ingrediënten
- 300 gram penne (of een andere pasta)
- 1 ui
- 1 el olijfolie
- 2 courgettes
- 1 teentje knoflook
- 1 el basilicum
- 1/2 el tijm
- 175 gram zuivelspread light
- hamreepjes
- peper
- zeezout
- stukje Parmezaanse kaas
- verse peterselie voor garnering
Instructies
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui en verwarm de olijfolie in een ruime koekenpan.
Snijd de courgettes in plakken en de plakken stukjes. Voeg bij de ui in de pan. Bak op 10 minuten op middelhoog vuur. Roer af en toe door.
Pers het teentje knoflook boven de koekenpan uit en roer door de courgette. Bak een paar minuten zachtjes mee.
Schep de zuivelspread bij de courgette en laat al roerend smelten. Roer goed door.
Roer de kruiden (basilicum en tijm) erdoor en pureer alles met een staafmixer tot een grove saus.
Voeg de hamreepjes bij de saus en warm op laag vuur mee. Breng op smaak met verse peper.
Schep de afgegoten pasta in een grote schaal (meng eventueel met een beetje olijfolie) en schep de saus erbovenop.
Garneer met verse peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.
Notities
Extra benodigdheden: staafmixer
Nog geen beoordelingen