Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Hongaarse hamburger

Hongaarse hamburger

De Hongaarse keuken wordt onder andere gekenmerkt door verschillende vleesgerechten en seizoengroenten. Zo worden er groentestoofgerechten, vleesstoofpotten, ovenschotels en soepen gemaakt, waarbij er gebruik gemaakt wordt van bijvoorbeeld varkensvlees, rundvlees of lamsvlees. Zo is goulash een bekend Hongaars gerecht wat ook in Nederland vaak gegeten wordt.

Deze burger is daar ook een beetje op geïnspireerd. Een lekkere zachte witte bol met een heerlijk gekruide burger, gegrilde paprika, gebakken uien en een lekkere kruidige saus. Smullen maar!

Hongaarse hamburger

Hongaarse hamburger

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 5 personen
Voorbereidingstijd: 40 minuten (inclusief oventijd) Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • 1 el roomboter
  • 1/2 kropsla
  • 100 gram spekreepjes
  • 5 grote zachte witte bollen
  • Saus:
  • 6 el mayonaise
  • 1 tl piment
  • 1/2 tl uienpoeder
  • peper
  • zeezout
  • Burgers:
  • 1 kg rundergehakt
  • 1/2 ui gesnipperd
  • 2 el Franse mosterd
  • 1 el paneermeel
  • 4 tl paprikapoeder
  • 3 tl karwijzaad
  • 3 tl knoflookpoeder
  • Peper
  • Zeezout

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 230 graden.

2

Grill de rode en groene paprika 25 minuten op een rooster in het midden van de oven. (De velletjes zullen zwart gaan blakeren.)

3

Haal uit de oven en leg de paprika's 15 minuten in een afgesloten plastic zak. Laat afkoelen. Haal de velletjes van de paprika's eraf met een scherp mesje. Verwijder de pitjes uit de binnenkant en snijd het vruchtvlees in repen.

4

Snijd de tomaten in plakken en de uien in ringen. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de uienringen in ongeveer 10 minuten zacht en bruin.

5

Was de blaadjes kropsla en laat ze drogen.

6

Bak de spekreepjes in een koekenpan zonder boter of olie tot ze bruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

7

Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en meng de spekjes erdoorheen.

8

Meng het gehakt, met de kruiden, het halve gesnipperde uitje en de mosterd.

9

Maak 5 gelijke hamburgers van ongeveer 225 gram.

10

Steek de BBQ aan met een directe zone van omgeveer180 graden.

11

Gril de hamburgers in ongeveer 7 minuten per kant.

12

Beleg de broodjes achtereenvolgens met de slablaadjes, gegrilde paprikarepen, tomaat, de burgers, gebakken uien en saus naar smaak.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter