Het klaarmaken van een eendenborstfilet op de BBQ is heel eenvoudig. De eendenborst zelf heeft niet veel nodig en een echt recept mag ik het eigenlijk niet noemen. Wil je het zelf een keer proberen dan is dit een makkelijke manier. Wanneer je dezelfde heerlijke smaken wilt combineren die wij hebben gemaakt dan vind je hieronder de links voor de zuurkool en pompoenpuree.
Recept fijne pompoenpuree en heerlijke kruidige zuurkool.
Tip: gebruik onze biologische Olijfolie Umbrië Sinaasappel over de eendenborstfilet!
Eendenborstfilet met sinaasappelolijfolie op een bedje van zuurkool en pompoenpuree
Ingrediënten
- 800 gram eendenborstfilet
- peper
- zout
Instructies
Steek de BBQ aan met een directe en indirecte zone van 180 graden.
Dep de eendenborstfilet droog en snijd het vetgedeelte van de eendenborst in een ruitjespatroon, maar snijd niet door de vetlaag heen.
Bestrooi met peper en zout.
Doe een handje kersenhout op de kolen.
Gril de eendenborst nu eerst op het directe gedeelte met de vleeskant naar beneden voor ongeveer 2 minuten.
Gril daarna aan de vetkant voor ongeveer 2 minuten, maar zorg ervoor dat het niet verbrandt.
Leg daarna de eendenborst op de indirecte zijde en laat garen tot een kerntemperatuur van 52 graden.
Snijd de eendenborst in dunne plakken en serveer op het bedje van zuurkool en pompoenpuree.
Notities
Extra benodigdheden: handje kersenhout, kernthermometer
Nog geen beoordelingen