Gevogelte BBQ/ Hoofdgerechten

Eendenborstfilet met sinaasappelolijfolie op een bedje van zuurkool en pompoenpuree

Eendenborstfilet op een bedje van zuurkool en pompoenpuree

Het klaarmaken van een eendenborstfilet op de BBQ is heel eenvoudig. De eendenborst zelf heeft niet veel nodig en een echt recept mag ik het eigenlijk niet noemen. Wil je het zelf een keer proberen dan is dit een makkelijke manier. Wanneer je dezelfde heerlijke smaken wilt combineren die wij hebben gemaakt dan vind je hieronder de links voor de zuurkool en pompoenpuree.

Recept fijne pompoenpuree en heerlijke kruidige zuurkool.

Tip: gebruik onze biologische Olijfolie Umbrië Sinaasappel over de eendenborstfilet!

Eendenborstfilet met sinaasappelolijfolie op een bedje van zuurkool en pompoenpuree

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 5 minuten Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 800 gram eendenborstfilet
  • peper
  • zout

Instructies

1

Steek de BBQ aan met een directe en indirecte zone van 180 graden.

2

Dep de eendenborstfilet droog en snijd het vetgedeelte van de eendenborst in een ruitjespatroon, maar snijd niet door de vetlaag heen.

3

Bestrooi met peper en zout.

4

Doe een handje kersenhout op de kolen.

5

Gril de eendenborst nu eerst op het directe gedeelte met de vleeskant naar beneden voor ongeveer 2 minuten.

6

Gril daarna aan de vetkant voor ongeveer 2 minuten, maar zorg ervoor dat het niet verbrandt.

7

Leg daarna de eendenborst op de indirecte zijde en laat garen tot een kerntemperatuur van 52 graden.

8

Snijd de eendenborst in dunne plakken en serveer op het bedje van zuurkool en pompoenpuree.

Notities

Extra benodigdheden: handje kersenhout, kernthermometer

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter