Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Boeuf Stroganoff uit de Dutch Oven

Boeuf stroganoff

Een heerlijk stoofgerecht uit de Russische keuken is deze Boeuff stroganoff. Dit gerecht stamt uit de 19e eeuw en is vernoemd naar de familie Stroganov, waar het werd geserveerd voor de vele genodigden tijdens feesten. In de Russische variant zit er wodka in en die hebben wij eruit gelaten, maar als je van wodka houdt voeg vooral een scheut naar smaak toe.

Zoals we altijd aangeven hebben wij dit gemaakt op de BBQ op de Dutch Oven, maar is ook prima binnen te maken in een braadpan. Wij serveerden er een lekkere aardappelpuree bij, maar rijst is ook een goede combinatie.

 

Boeuf stroganoff

Boeuf Stroganoff uit de Dutch Oven

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 20 minuten Bereidingstijd: 3 uur

Ingrediënten

  • 800 gram riblappen
  • 4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gram champignons
  • 1 prei
  • 2 rode paprika's
  • 1/2 runderbouillontablet
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 el fijngehakt platte peterselie
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Steek de BBQ aan en start met een directe zone van 150 graden.

2

Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd in stukjes en bestrooi met peper en zeezout.

3

Snijd de champignons in vieren, de prei in ringen, de paprika in blokjes en snipper de ui.

4

Zet de Dutch Oven 10 minuten voor het bakken alvast op de BBQ zodat hij kan opwarmen.

5

Bak het vlees bruin in olijfolie in de Dutch Oven en schep het vlees er dan uit.

6

Fruit de ui samen met de tenen knoflook en voeg na 2 minuten de paprika, champignons en prei toe.

7

Bak dit ongeveer 5 minuten en schep dan het vlees weer terug in de pan.

8

Voeg de paprikapoeder en heet water toe tot het vlees net onder staat.

9

Voeg de runderbouillontablet toe.

10

Haal de Dutch Oven even van de BBQ en zorg voor indirecte zone van 150 graden.

11

Heb je een Kamado dan leg je eenvoudig de platesetter in de BBQ en zorg anders bij het prepareren dat je een directe en indirecte kant hebt.

12

Laat de Dutch Oven 3 uur zachtjes stoven.

13

Snijd de peterselie fijn.

14

Neem de Dutch Oven van de BBQ en voeg de crème fraîche toe en roer door.

15

Bestrooi als laatste met de fijngehakte peterselie.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter