Wat is zo’n poké bowl toch altijd lekker zeg. Makkelijk om te maken, je kunt er volop mee variëren èn het is nog gezond ook. Wij hebben inmiddels alweer een paar heerlijke poké bowl recepten op onze site staan, maar deze is echt een van onze favorieten. Wij hebben de BBQandcooking witte balsamico gember-citroen en de olijfolie Umbrië erin gebruikt en het maakt het gerecht nóg lekkerder!
Wil jij óók genieten van deze heerlijk pure en smaakvolle producten? Neem dan zeker een kijkje in onze shop!
Poké bowl met kip, mango, rauwkost en cashewnoten
Ingrediënten
- 250 gram rijst
- 2 el witte balsamico gember-citroen (uit onze BBQandcookingshop)
- 250 gram sugar snaps
- 1/2 komkommer
- 3 tomaten
- 1 mango
- 2 kipfilets
- 1 tl zoete paprikapoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1 el boter
- peper
- zeezout
- 2 tot 3 el ongezouten cashewnoten
- Dressing:
- 3 el mayonaise
- 1 el olijfolie Umbrië (uit onze BBQandcookingshop)
- 1 el yoghurt
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en meng met de witte balsamico gember-citroen. Schep in de kommen en laat afkoelen.
Maak de sugar snaps schoon en kook ze in 3 tot 5 minuten beetgaar.
Snijd de komkommer en het vruchtvlees van de mango in lange dunne reepjes en de tomaatjes in stukjes.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Snijd de kipfilet in reepjes en wrijf ze in met de paprika- en knoflookpoeder en breng op smaak met peper en zeezout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipreepjes mooi bruin.
Verdeel de komkommer, mango, tomaat, sugar snaps en de kipreepjes in een rondje over de rijst.
Garneer met de dressing en verdeel de cashewnoten over de kommen.
Nog geen beoordelingen