Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Spareribs van de BBQ (low&slow)

Spareribs

Voor de echte BBQ’er mag de sparerib natuurlijk niet ontbreken. Het low en slow bereiden van spareribs op de BBQ vergt even wat voorbereiding, maar heb je ze eenmaal een keer geproefd dan wil je niet anders meer. 
Wij houden niet van heel pittig eten en met de dryrub die ik hiervoor heb gebruikt geef je de spareribs een hele lekkere smaak mee, die ook heel erg geschikt is voor kinderen.

Als je op internet gaat zoeken dan kom je diverse methodes tegen en ik gebruik voor deze spareribs de 3-1-1 methode, die is afgeleid van de 3-2-1 methode. Omdat we in Nederland meestal spareribs hebben van de lende en die hebben minder vlees dan de buik spareribs waarvoor de 3-2-1 methode het meest geschikt is. Het staat voor 3 uur roken, 1 uur stomen en 1 uur grillen.

Spareribs van de BBQ (low&slow)

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 3 personen
Voorbereidingstijd: 30 minuten Bereidingstijd: 5 uur

Ingrediënten

  • 800 gram spareribs
  • BBQ saus (naar eigen voorkeur)
  • 1 el basterdsuiker
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el peper
  • 1 el zeezout
  • 1 el mosterdpoeder
  • 100 ml appelsap
  • 1 el sojasaus
  • 15 gram roomboter

Instructies

1

Ontvlies de spareribs en dep droog met een keukenpapier.

2

Meng de kruiden voor de dry rub en wrijf de spareribs in.

3

Steek de BBQ aan met een indirecte zone tussen de 110 en 120 graden.

4

Gooi een chunk appelhout op de BBQ.

5

Leg de spareribs op de BBQ met de holle kant naar beneden.

6

Maak de mob saus van de appelsap, boter en de sojasaus en smeer de spareribs na ongeveer 30 minuten voor de 1e keer in. Herhaal dit ieder half uur.

7

Na 3 uur pakken we de spareribs in de aluminiumfolie en smeer voor het inpakken nogmaals in met de mob saus.

8

Giet 2 eetlepels appelsap bij de spareribs in het aluminiumfolie.

9

Na 1 uur stomen pakken we de spareribs weer uit en leggen we ze terug op de BBQ voor het laatste uur.

10

Smeer de spareribs na ongeveer 30 minuten in met je eigen BBQ saus.

11

Na 1 uur kunnen de spareribs van de BBQ af en laat ze dan nog 10 minuten rusten.

Notities

Extra benodigdheden: Kwast, rookhout en aluminiumfolie

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter