Sla van de BBQ klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is echt heel erg lekker. Romaine sla is mooi compact en daardoor zeker geschikt om te grillen. De combinatie met het zuurzoete van balsamico en het zoute van Parmezaanse kaas is verassend lekker.
Ga het zeker een keer proberen. Ik weet zeker dat ook jij het verrassend lekker gaat vinden.
Tip: gebruik in dit gerecht onze heerlijke Balsamico ‘Serie 8‘.
Gegrilde romaine sla met balsamico en Parmezaanse kaas
Ingrediënten
- 2 kroppen romaine sla
- 2 el olijfolie (zie onze bakolijfolie in onze 'winkel')
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- balsamico (zie onze 'winkel')
- Parmezaanse kaas
Instructies
Snijd de romaine sla in tweeën.
Meng de olijfolie met het uitgeperste knoflookteentje en bestrijk de binnenkant van de sla met de knoflookolie.
Gril de romaine sla in ongeveer 2 tot 3 minuten aan beide kanten op de BBQ of in een grillpan.
Leg de sla op een bord en bestrooi met peper en zeezout naar smaak.
Druppel de balsamico over het bord en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Notities
Extra benodigdheden: rasp, kwastje
Nog geen beoordelingen