Bijgerechten/ Groenten/ Vegetarisch

Gegrilde romaine sla met balsamico en Parmezaanse kaas

Gegrilde romaine sla met balsamico en Parmezaanse kaas

Sla van de BBQ klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is echt heel erg lekker. Romaine sla is mooi compact en daardoor zeker geschikt om te grillen. De combinatie met het zuurzoete van balsamico en het zoute van Parmezaanse kaas is verassend lekker.

Ga het zeker een keer proberen. Ik weet zeker dat ook jij het verrassend lekker gaat vinden.

Tip: gebruik in dit gerecht onze heerlijke Balsamico ‘Serie 8‘.

 

Gegrilde romaine sla met balsamico en Parmezaanse kaas

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (3 stemmen, gemiddeld: 4,33 van de 5)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 kroppen romaine sla
  • 2 el olijfolie (zie onze bakolijfolie in onze 'winkel')
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • balsamico (zie onze 'winkel')
  • Parmezaanse kaas

Instructies

1

Snijd de romaine sla in tweeën.

2

Meng de olijfolie met het uitgeperste knoflookteentje en bestrijk de binnenkant van de sla met de knoflookolie.

3

Gril de romaine sla in ongeveer 2 tot 3 minuten aan beide kanten op de BBQ of in een grillpan.

4

Leg de sla op een bord en bestrooi met peper en zeezout naar smaak.

5

Druppel de balsamico over het bord en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Notities

Extra benodigdheden: rasp, kwastje

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter