Burrata is Italiaanse verse kaas gemaakt van koemelk. Deze bol van mozzarella is gevuld met room. Deze heerlijke romige smaak past perfect in deze zomerse salade. De romige, zachte smaak combineert heel goed met de zoete gegrilde perziken en het zoute van de prosciutto. De pure smaken van onze eigen biologische olijfolie èn onze topper; witte balsamico maken deze salade helemaal af.
Onze biologische olijfolie en witte balsamico zijn te vinden in onze BBQandcooking winkel.
Zomerse salade met gegrilde perzik, burrata en prosciutto
Ingrediënten
- 1 zakje rucola slamelange
- 4 rijpe perziken
- 1 el bakolijfolie (zie onze 'winkel')
- 2 bollen burrata
- 2 el biologische olijfolie Umbrië (zie onze 'winkel')
- 1 el witte balsamico 'Serie 5' (zie onze 'winkel')
- 2 takjes verse basilicum
- 90 gram prosciutto crudo
- peper
- zeezout
Instructies
Snijd de perziken doormidden, verwijder voorzichtig de pit en snijd elke helft in tweeën.
Verwarm de grillpan en smeer de stukjes perzik met een kwastje in met 1 el bak(olijfolie). Gril de perziken in ongeveer 5 minuten tot er mooie grilstrepen te zien zijn. Laat ze afkoelen op een bord.
Maak de dressing door 2 el biologische olijfolie te mengen met de witte balsamico. Breng op smaak met verse peper en zeezout.
Verdeel de slamix over een ruime kom en meng met de dressing.
Leg de twee bollen burrata in het midden en verdeel de perziken eromheen.
Verdeel de plakjes prosciutto over de salade en garneer met verse basilicumblaadjes. Bestrooi de burrata met een beetje verse peper.
Notities
Extra benodigdheden: grillpan, kwastje
Nog geen beoordelingen