Bijgerechten/ Groenten/ Vegetarisch

Kruidige worteltjes uit de oven

Kruidige worteltjes uit de oven

In dit bijgerecht hebben wij een speciaal zeezout van Oil&Vinegar gebruikt. Deze Fleur de sel komt uit Madagaskar en heeft een fijne, zachte smaak. De geroosterde kruiden die zijn toegevoegd geven het zout een heerlijke grillsmaak met zoete tonen. Deze Fleur de sel kan ook heel goed in bijvoorbeeld curry’s gebruikt worden. 

Wij hebben het zout gebruikt bij het bereiden van deze lekkere kruidige worteltjes. Wil je liever zelf een zeezoutmelange maken, dan kun je aan het zout een beetje knoflook(poeder), korianderpoeder, komijn, sesam en fenegriek toevoegen. 

Wil je er een lekker stukje vlees bij eten? Wij maakten er deze lekkere varkenshaas met Smoky bbq rub bij.

Kruidige worteltjes uit de oven

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 bos worteltjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl Fleur de sel aux épices grillées (zeezout met geroosterde kruiden van Oil & Vinegar)
  • verse koriander

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd het groen van de wortels weg, maar laat nog wel een stukje aan de wortels zitten.

3

Was de wortels goed onder de kraan en dep droog met keukenpapier.

4

Leg de wortels op de bakplaat met bakpapier en wrijf ze in met de olijfolie en het zeezout. Hussel goed door.

5

Spreid de wortels uit over de plaat en rooster ze in ongeveer 25-30 minuten mooi gaar.

6

Garneer de wortels met fijngesneden verse koriander naar smaak.

Notities

Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter