Hoofdgerechten/ Vegetarisch

Halloumiburger

Halloumiburger

Mijn vegetarische schoonzusje kwam gezellig bij ons eten, dus een goede gelegenheid om natuurlijk de BBQ aan te steken. We hebben al veel vegetarische gerecht op onze website staan en voor deze gelegenheid probeerden we deze Halloumiburger. Halloumi is een van oorsprong Griekse grilkaas en is dus heel goed te bereiden op de BBQ.

Ik had mezelf er een klein beetje makkelijk vanaf gemaakt door bij een van onze grootgrutters een tomatentapenade te kopen, maar uiteraard kan je ook zelf een mooie tomatentapenade maken. Alles bij elkaar een heerlijk broodje waar het vlees echt niet gemist wordt.

Halloumiburger

Halloumiburger

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 6 minuten

Ingrediënten

  • 4 luxe hamburgerbroodjes
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 600 gram halloumi (12 plakjes)
  • 1 zakje eikenbladsla melange (100 gram)
  • zongedroogde tomatentapenade (bakje 125 gram)

Instructies

1

Snijd de ui in halve ringen en snijd de paprika in kleine reepjes.

2

Steek de BBQ aan met een directe zone van 160 graden.

3

Gril de hamburgerbroodjes heel kort zodat ze knapperig worden.

4

Bak vervolgens de ui in een skillet en de paprika op het rooster.

5

Gril als laatste de plakken halloumi in 3 minuten per kant tot je een mooie grillstreep ziet.

6

Smeer de onderste helft van het broodje in met de tomatentapenade, gevolgd door de eikenbladsla, halloumi, gegrilde paprika en de gebakken uienringen.

Notities

Extra benodigdheden: Skillet

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter