Bijgerechten/ Vegetarisch

Zomerse bruschetta met tomaat, mozzarella en basilicum

Zomerse bruschetta met tomaat, mozzarella en basilicum

De Italiaanse keuken kenmerkt zich door het gebruik van pure smaken en producten. Vaak bestaat een gerecht maar uit een paar ingrediënten. Puur en eenvoud, iets beters bestaat bijna niet vinden wij.

Gebruik voor deze bruschetta’s dan ook goede, bij voorkeur biologische producten. Het komt de smaak ècht ten goede!

Tip: de biologische olijfolie en balsamico zijn te vinden in onze BBQandcooking winkel.

Zomerse bruschetta met tomaat, mozzarella en basilicum
Zomerse bruschetta met tomaat, mozzarella en basilicum

Zomerse bruschetta met tomaat, mozzarella en basilicum

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 12 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 ciabatta
  • 1 teentje knoflook, doorgesneden
  • 3 el biologische olijfolie Umbrië
  • 12 kleine trostomaatjes
  • 2 bollen mozzarella
  • takje verse basilicum
  • zeezout

Instructies

1

Snijd de ciabatta in 12 dikke plakken en rooster ze in een grillpan aan beide kanten.

2

Wrijf de geroosterde plakken in met het teentje knoflook en besprenkel met olijfolie.

3

Snijd elk tomaatje in 3 plakjes en scheur de mozzarella in stukjes.

4

Beleg elke bruschetta met de tomaatjes en mozzarella en garneer met de verse basilicumblaadjes. Breng op smaak met een beetje zeezout naar smaak.

5

Druppel 2 el olijfolie over de bruschetta's.

Notities

Extra benodigdheden: grillpan

Zomerse bruschetta met tomaat, mozzarella en basilicum

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter