Supersimpel is deze broccolisalade, maar wel erg lekker. Zeker als je eens iets anders wilt maken met broccoli. De salade kun je eventueel van tevoren al maken. Maar warm is ook erg lekker.
Tip: gebruik onze eigen BBQandcooking biologische balsamico en olijfolie in dit gerecht! Beide zijn te koop in onze ‘winkel’.
Broccolisalade met paprika en cashewnoten
Ingrediënten
- 500 gram broccoli
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 oranje paprika, in blokjes gesneden
- 4 el olijfolie
- 1 el balsamico (bijv. onze BBQandcooking biologische balsamico uit onze 'winkel')
- 50 gram cashewnoten
- peper
- zeezout
Instructies
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in repen. Kook alles in een ruime pan in ongeveer 12 minuten gaar.
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak het fijngesneden teentje knoflook met de blokjes paprika ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
Maak een dressing van 3 el olijfolie, de balsamico, peper en zeezout.
Meng de paprika met de afgegoten broccoli en schenk er de dressing over.
Verdeel de cashewnoten over de broccolisalade.
Nog geen beoordelingen