Wij zijn dol op de heerlijke kruiden van Euroma. We hebben inmiddels al veel verschillende kruidenmelanges en potjes in de kast staan en daar wordt vaak dankbaar gebruik van gemaakt. Enige tijd geleden kreeg ik via de AH een zakje Euroma Italiaanse gehaktkruiden om uit te proberen.
Op de site van Euroma zijn veel recepten te vinden die je met de kruiden/kruidenmelanges kunt maken. Wij vinden het altijd erg leuk om zelf recepten te verzinnen, maar dit recept wilde we graag eens proberen. Uiteraard mét die Italiaanse gehaktkruiden. Want hier thuis zijn ze allemaal dol op Italiaans eten en zéker op pasta.
De Italiaanse gehaktkruiden is er een uit de lijn van Wereldse melanges. In de melange zit onder andere rozemarijn, basilicum, salie en tomaat die voor een typische Italiaanse smaak zorgen. Ook zit er peper en cayenne in die voor een beetje pit zorgen èn er is geen zout toegevoegd. Wij zijn fan!
Pasta met Italiaanse gehakballetjes
Ingrediënten
- 500 gram half om half gehakt
- 2 el paneermeel
- 3 el Euroma Italiaanse gehaktkruiden
- mespunt zout
- 1 el olijfolie
- 690 ml biologische passata basilicum (tomatensaus)
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1, 5 el gedroogde basilicum
- 300 gram rigatoni (pasta)
- Parmezaanse kaas
Instructies
Meng het gehakt met het paneermeel, de Italiaanse kruiden en het zout. Vorm met natte handen ongeveer 24 balletjes van het gehakt.
Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de balletjes in ongeveer 4 minuten rondom gaar.
Voeg de passata, cherrytomaatjes en de gedroogde basilicum toe en laat 10 minuten met de deksel op de pan zachtjes garen.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de afgegoten pasta met de tomatensaus met gehaktballetjes. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas.
Nog geen beoordelingen