Deze hartige taart met gehakt en tomaat is super simpel om te maken. Je hoeft namelijk alleen maar alle ingrediënten voor de vulling door elkaar te mengen en rauw in de vorm drukken. De halve tomaatjes mogen met de bovenkant in het gehaktmengsel gedrukt worden en bakken maar!
Erg lekker als maaltijd met een frisse salade.
Gehakttaart
Ingrediënten
- 5 plakjes deeg voor hartige taart
- 500 gram rundergehakt
- 1 ei
- 1 el paprikapoeder
- 2 el paneermeel
- 1 ui gesnipperd
- 25 gram peterselie fijngehakt
- peper en zout
- 250 gram cherrytomaatjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ontdooi de plakjes deeg. Leg ze op elkaar en rol met een deegroller uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm doorsnede.
Vet de quichevorm in en leg de deeglap in de vorm.
Meng het gehakt in een kom met het ei, de paneermeel, paprikapoeder, ui en 2/3 van de peterselie. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Verdeel het gehaktmengsel over de vorm en druk goed aan.
Snijd de tomaatjes doormidden en druk met het snijvlak naar boven in het gehakt.
Bak in de oven in circa 25-30 minuten gaar.
Garneer met de rest van de peterselie.
Notities
Extra benodigdheden: deegroller, quichevorm
Nog geen beoordelingen