Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Vegetarisch

Fattoush met verse kruiden en baharat pita’s

Deze Libanese salade is niet alleen erg gezond, maar ook rijk aan verschillende smaken. Door de verse munt en peterselie in combinatie met de baharatkruiden waan je je een beetje in het Midden-Oosten.

Erg lekker om te serveren bij kipspiesen van de BBQ.

Eet smakelijk!

 

Fattoush met verse kruiden en baharat pita's

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 0,5 el baharat kruidenmix
  • 6 olijfolie
  • 5 pitabroodjes
  • 200 g diepvries tuinerwten
  • 2 el milde yoghurt
  • 2 el appelciderazijn
  • 1 teen knoflook
  • 15 gram verse munt
  • 20 gram verse platte peterselie
  • 350 gram snoepgroente tomatenmix
  • 2 puntpaprika's (rode en oranje)

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Meng de baharat met 3,5 el olijfolie.

3

Snijd de pitabroodjes overlangs doormidden. Bestrijk de cirkels met de baharatolie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd elke cirkel in 4 stukjes en verdeel de pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten knapperig. Schep halverwege om.

5

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de bevroren tuinerwten 3 minuten (blancheren). Giet af in een vergiet en laat afkoelen onder koud stromend water.

6

Klop ondertussen de rest van de olie, de yoghurt en de appelazijn in een ruime kom tot een dressing. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de munt en de peterselie fijn.

7

Halveer de tomaten en snijd de paprika’s in dunne ringen. Meng met de kruiden en tuinerwten door de dressing.

8

Schep de helft van de knapperige pitapuntjes door de groentesalade en garneer met de rest van de pitapuntjes.

Notities

Extra benodigdheden: bakplaat, bakpapier

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter