De varkenshaas is het malste stukje vlees uit de rug van het varken. Je kan heerlijk variëren met dit stukje vlees waar veel verschillende smaken bij passen. Deze keer hebben we hem eerst lekker gerubbed met een zelfgemaakte rub om hem daarna open te snijden en te vullen met brie en pijnboompitten.
Het dichtvouwen kan soms een klusje zijn omdat hij toch net even te vol zit, maar gebruik dan sateprikkers of slagerstouw om te voorkomen dat de vulling eruit valt.
Heerlijk met hasselback aardappeltjes en sperziebonen.
Wijntip: Arrogant Frog Rosé

Gevulde varkenshaas met brie en pijnboompitten
Ingrediënten
- 3 varkenshaasfilets
- 2 tl oregano
- 1,5 tl tijm
- 1 tl mosterdpoeder
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl basilicum
- 0,5 tl knoflookpoeder
- 0,5 tl salie
- 6 plakjes brie
- 1 el pijnboompitten
Instructies
Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 160 graden.
Maak een rub door de kruiden te mengen.
Dep de varkenshaasjes droog met keukenpapier.
Wrijf vervolgens de varkenshaasjes rondom in met de rub.
Snijd de varkenshaas over de lengte door, zodat je hem kan openklappen als een boekje.
Leg op ieder varkenshaasje 2 plakken brie en strooi er een klein beetje pijnboompitten overheen.
Vouw de varkenshaas weer dicht en gebruik hierbij sateprikkers of slagerstouw zodat de vulling er niet uit valt.
Leg de varkenshaas op de BBQ tot een kerntemperatuur van 57 graden.
Notities
Extra benodigdheden: sateprikkers of slagerstouw
Nog geen beoordelingen