Zoet

Warme appelcrumble

Warme appelcrumble

Oooh wat is dit een zalig dessert zeg! Warme appel met kaneel is al heerlijk, maar dit nagerecht is echt om te smullen. Met een lekkere finishing touch door de witte balsamico. 

Deze appelcrumble is natuurlijk koud ook heel lekker. Je kunt het ook prima van tevoren klaarmaken en vlak voor het serveren kort opwarmen in de oven. En ook erg lekker om er een bolletje ijs bij te serveren.

De pure witte balsamico is te vinden in de BBQandcookingshop

Warme appelcrumble

Warme appelcrumble

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 3 grote appels (bijv. Jonagold en Elstar)
  • 2 tl kaneel
  • 125 gram suiker
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram bloem
  • snufje zout
  • 1 el witte balsamico (uit de BBQandcookingshop)

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil de appels en snijd ze in blokjes.

3

Voeg 25 gram suiker en de kaneel toe aan de appels en roer goed door elkaar.

4

Kneed van de bloem, roomboter, 100 gram suiker en het zout met koele handen een kruimelig deeg.

5

Verdeel het appelmengsel over de ingevette schaal.

6

Verdeel het kruimeldeeg over het appelmengsel.

7

Bak de appelcrumble in ongeveer 30 minuten gaar.

8

Haal uit de oven, laat kort even afkoelen en besprenkel de crumble met de witte balsamico.

Notities

Extra benodigdheden: ovenschaal

Warme appelcrumble
Warme appelcrumble

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter