Hoofdgerechten

Hartige taart met boerenkool, rode paprika en rookworst

Hartige taart met boerenkool, rode paprika en rookworst

Boerenkool is echt typisch Nederlands en het meest bekende gerecht hiermee is natuurlijk de boerenkoolstamppot. Vaak vergezeld met een warme rookworst en soms met een lekkere topping.

Deze hartige taart is een heerlijk alternatief als je eens wilt variëren met boerenkool. De rode paprika geeft een lekkere twist en de roomkaas zorgt voor een lekker zachte en smeuïge smaak.

Maak er een lekkere tomatensalade bij, dan is het een volwaardige maaltijd.

Hartige taart met boerenkool, rode paprika en rookworst
Hartige taart met boerenkool, rode paprika en rookworst

Hartige taart met boerenkool, rode paprika en rookworst

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 25 minuten Bereidingstijd: 35 minuten (oventijd)

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 el ongezouten roomboter
  • 1 rode paprika
  • 400 gram verse boerenkool, gesneden
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart
  • 250 gram magere rookworst
  • 5 eieren
  • 150 gram light roomkaas
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Laat de plakjes deeg op het aanrechtblad ontdooien. (Leg de plakjes los van elkaar.)

3

Snipper de ui en verhit de boter in een grote koekenpan. Fruit de gesnipperde ui 3 minuten op middelhoog vuur.

4

Snijd de paprika ondertussen in kleine blokjes en roer door de ui in de pan. Bak ook ongeveer 3 minuten mee.

5

Voeg de boerenkool in delen toe en laat slinken. Voeg zodra het is geslonken weer een nieuw portie toe, net zolang tot alles zachtjes meegebakken is.

6

Vet de taartvorm in met een beetje boter en bekleed met de plakjes deeg. Prik met een vork een paar keer in de bodem.

7

Snijd de rookworst in plakjes en roer door de bloemkool in de pan. Bak even kort mee. Breng op smaak met verse peper.

8

Schep de boerenkool in de taartvorm.

9

Klop de eieren met de roomkaas los met een garde in een grote kom. Breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel over de boerenkool in de taartvorm.

10

Bak de hartige taart in ongeveer 30 tot 35 minuten in het midden van de oven mooi gaar. (Controleer eventueel met een houten prikker of de vulling gaar is. Als de prikker er droog uitkomt, is de taart gaar.)

Notities

Extra benodigdheden: taart- of quichevorm met een doorsnede van ongeveer 26 cm, garde

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter