Een lekker stoofpotje met kippendij hebben we al vaker gemaakt, maar dit is een heerlijke variatie met prei en onze eigen truffelolijfolie erin. De truffelolijfolie geeft een heerlijke aardse smaak aan deze stoofpot mee. Deze olijfolie wordt verkregen door koude persing. Na de persing wordt er een natuurlijk zwarte truffelaroma toegevoegd. Een pure en krachtige olijfolie die mooi in balans is.
Wil je dit stoofpotje liever in de keuken klaarmaken, dan kan dat natuurlijk ook heel goed. Gebruik dan bijvoorbeeld een grote braad- of stoofpan.
Stoofpotje met kippendij en truffelolijfolie uit de Dutch Oven
Ingrediënten
- 800 gram kipdijfilet
- 2 el olijfolie
- 2 kleine preien
- 1 winterpeen
- 400 gram kastanjechampignons
- 125 ml crème fraîche
- 500 ml water
- 1 kippenbouillonblokje
- 800 gram krieltjes
- 3 el truffelolijfolie
- peper
- zeezout
Instructies
Snijd de kipdijfilet, prei, winterpeen en kastanjechampignons in stukjes.
Kook de krieltjes 5 minuten voor.
Steek de BBQ aan met een indirecte zone van ongeveer 100 graden en laat de Dutch Oven warm worden met de olijfolie.
Bestrooi de kipdijfilet met peper en zout naar smaak.
Bak de prei, winterpeen en de champignons ongeveer 5 minuten.
Voeg de kipdijfilet toe en zorg dat het gaar is.
Voeg het water, kippenbouillonblokje, crème fraîche al roerend toe en breng aan de kook.
Voeg de krieltjes toe en laat alles 25 minuten zachtjes stoven.
Voeg als laatste de truffelolijfolie toe en serveer aan tafel.
Notities
Extra benodigdheden: Dutch Oven
Nog geen beoordelingen