Wil je een keer iets anders maken met aardappel? Dan is dit echt een superlekker gerecht. De combinatie met tomaat, mozzarella en oregano is echt heerlijk.
Lekker bij bijvoorbeeld runderworstjes met broccoli.
Italiaanse aardappelschotel met tomaat
Ingrediënten
- 800 gram aardappelschijfjes
- 4 el olijfolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 750 gram tomaten in stukjes
- 6 zongedroogde tomaatjes op olie
- 1 bol mozzarella in plakjes
- 2 tl oregano
Instructies
Kook de aardappelschijfjes in een pan met water in ongeveer 10 minuten beetgaar. Giet af in een zeef.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit 2 el olie in een pan en fruit de ui 1 minuten.
Voeg de verse tomaat toe en bak 4-5 minuten mee.
Snijd de zongedroogde tomaat in kleine reepjes en voeg toe aan de uien met tomaten. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de helft van de tomaat in de ingevette ovenschaal. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes erover. Maak nog een laag met de rest van de tomaat en de rest van de aardappelschijfjes.
Leg de mozzarella erop en bestrooi met de oregano, peper en zout.
Bak de aardappelschotel in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Notities
Extra benodigdheden: ovenschaal
Nog geen beoordelingen