Vrijdag-burgerdag! En dit keer stond een overheerlijke Spaanse Hamburger bij ons op tafel. Een super sappige hamburger met een combinatie van salsa, chorizo, Manchego en natuurlijk aioli. Ay, ay, ay, caramba…wat lekker!
Wijntip: Slurp! Syrah Tempranillo

Spaanse hamburger
Ingrediënten
- Hamburgers:
- 900 gram rundergehakt
- 1 kleine ui (fijngesnipperd)
- 5 el ketchup
- 1 el oregano
- 4 tl paprikapoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 1 tl mosterdpoeder
- peper
- zeezout
- 100 gram chorizo in plakjes
- Salsa:
- 2 trostomaten
- 2 el peterselie, fijngesneden
- 1/2 rode ui, gesnipperd
- peper
- zout
- Overig:
- 5 luxe hamburgerbroodjes
- aioli (zie recept op onze website)
- 1 zakje gemende sla naar keuze
- 150 gram Manchego
Instructies
Steek de BBQ aan met een directe zone van 180 graden.
Meng het gehakt met de fijngesnipperde ui, ketchup, oregano, paprikapoeder, knoflookpoeder en de mosterdpoeder.
Voeg peper en zout naar eigen smaak toe.
Maak 5 gelijke hamburgers van ongeveer 200 gram.
Gril de hamburgers ongeveer 5 minuten per kant.
Gril tegelijkertijd de plakjes chorizo ongeveer 1 minuut.
Maak de aioli volgens het recept.
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de pitjes en het sap. Snijd de parten in kleine blokjes.
Meng de tomatenblokjes met de halve rode ui en peterselie en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de Manchego in plakjes.
Beleg de luxe broodjes achtereenvolgens met sla, een paar plakjes chorizo, de hamburger, een schepje salsa, paar plakjes Manchego en garneer met aioli.
2 Comments
Huber
17 juli 2023 at 18:52Wat een heerlijke hamburger. Top smaak met verse chorizo van de bbq
bbqandcooking
19 juli 2023 at 16:33Dankjewel Huber, is zeker een van onze favorieten! 😋