Hoofdgerechten

Paella met chorizo

Paella met chorizo

Paella is van oorsprong een Valenciaans en tegenwoordig ook een typisch Spaans gerecht. Per regio verschilt de samenstelling van het gerecht. De basis is rijst en wordt gekookt in een bouillon. Het liefst buiten op een houtskool verhitte paella pan (paellera).

Afhankelijk van de regio gaan er vis en schaaldieren, stukjes kip, konijn of saffraan in. Deze paella krijgt een extra lekkere smaak door de stukjes chorizo en de partjes citroen.

 

Paella met chorizo

Paella met chorizo

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

  • 1 zakje saffraan
  • 4 el water
  • 1 grote ui
  • 250 gram cherrytomaten
  • 125 gram surimi
  • 300 gram kippendijfilet
  • 6 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram risotto
  • 1½ kippenbouillontablet
  • 750 ml water
  • 4 el droge witte wijn
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • 100 gram garnaaltjes
  • 250 gram chorizo
  • verse peper
  • 3 el verse peterselie (+ extra voor garnering)
  • 2 citroenen

Instructies

1

Week de saffraan in een kommetje met de 4 el lauwwarm water.

2

Pel en snipper de ui en snijd de tomaatjes doormidden.

3

Snijd de surimi en de kippendijfilet in kleine stukjes en de chorizo in blokjes.

4

Verhit 4 el olie in de pan en bak de kipstukjes bruin en gaar. Schep uit de pan en bewaar apart op een bord.

5

Schep de ui in de pan en bak ongeveer 3 minuten mee.

6

Pel de knoflook en pers boven de pan uit. Voeg 2 el olie erbij en bak 2 minuten mee.

7

Voeg de risotto bij de ui en bak al omscheppend 2 minuten mee.

8

Voeg het water met de bouillontabletten erbij en breng aan de kook.

9

Giet de saffraan met water bij de risotto en kook ongeveer 20 minuten op laag vuur. Roer af en toe in de pan om aanbranden te voorkomen.

10

Roer de 4 el witte wijn door de risotto.

11

Schep de doperwten en cherrytomaten erbij en roer goed door.

12

Roer de stukjes surimi, garnaaltjes en de blokjes chorizo erdoorheen.

13

Voeg als laatste de stukjes kip bij de risotto en breng op smaak met peper.

14

Schep de fijngesneden peterselie door de paella en garneer met partjes citroen.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter