Terwijl ik de BBQ aansteek waaien de bladeren van de bomen en begint het zachtjes te regenen. Herfstig weer en uiensoep dat vind ik een mooie combinatie. Nadat ik doorgewaaid en nat van de regen naar binnen ga, dan maakt de smaak van deze uiensoep alles goed. Heerlijk met een gegratineerd stokbroodje met een heerlijke Franse gruyère kaas. Puur genieten!
Ik ben gek op buiten koken en daarom heb ik de soep op de BBQ gemaakt, maar dit is uiteraard op dezelfde manier te bereiden in de keuken.
Uiensoep met tijm en gruyère
Ingrediënten
- 30 gram ongezouten roomboter
- 800 gram uien
- 250 ml droge witte wijn
- 2 runderbouillonblokjes (gebruik tuinkruidenbouillon als je vegetarisch bent)
- 1,5 liter water
- stokbrood
- 125 gram gruyère kaas
- 3 el verse peterselie
- 1/2 el gedroogde tijm
Instructies
Steek de BBQ aan met een directe zone van 180 graden.
Snijd de uien in ringen.
Verhit de boter in de Dutch Oven.
Bak de uien ongeveer 15 minuten zodat ze lekker zacht worden.
Schenk de wijn erbij en laat 7 minuten koken.
Voeg het water, de tijm en de bouillonblokjes toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
Zet de oven aan op 200 graden.
Snijd ondertussen het brood in plakken en rasp de gruyère kaas.
Strooi de kaas over de plakken stokbrood en bak 5 minuten in de oven.
Hak de peterselie fijn.
Schep de soep in soepkommen en leg het stokbrood erin.
Garneer met de verse peterselie.
Notities
Extra benodigdheden: Dutch Oven
Nog geen beoordelingen