Bijgerechten/ Hoofdgerechten

Overheerlijke plaattaart met kipshoarma

Overheerlijke plaattaart met kipshoarma

Wil je een keer iets anders maken met kipshoarma, dan is dit echt een makkelijk en snel recept om te maken. Gebruik je liever gewone shoarma? Dat kan natuurlijk ook.

Wij maakten er een frisse komkommer-tomatensalade en rijst bij en aten de plaattaart als maaltijd. Als lunch is deze heerlijke plaattaart ook heel geschikt. Een ding is zeker, hij is overheerlijk!!

 

Overheerlijke plaattaart met kipshoarma

Overheerlijke plaattaart met kipshoarma

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (5 stemmen, gemiddeld: 3,80 van de 5)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 kleine rode ui in halve ringen
  • 1 el olie
  • 600 gram kipshoarma
  • 1 puntpaprika
  • rode shoarmasaus (bijv. Yildriz Turkse shoarmasaus)
  • 1/4 krop ijsbergsla
  • knoflooksaus
  • paar takjes verse peterselie

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Leg de uitgerolde bladerdeeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork een paar keer in het deeg en snijd met een mesje een inkeping van 1 cm vanaf de rand. (Snijd dus niet door!)

3

Smeer 2 tot 3 el shoarmasaus over het deeg.

4

Verhit de olie een koekenpan en bak de uienringen een paar minuten tot ze zacht zin. Voeg de shoarma toe en bak mee tot de shoarma aan de buitenkant gaar en bruin is.

5

Snijd de paprika in dunne reepjes en roer door de shoarma. Verdeel de kipshoarma over de bladerdeeg en smeer de randen in met een beetje water.

6

Schuif de bakplaat in de oven en bak in ongeveer 25 minuten gaar.

7

Snijd ondertussen de ijsbergsla in dunne reepjes.

8

Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de ijsbergsla en peterselie eroverheen.

9

Garneer de plaattaart met knoflooksaus en eventueel extra shoarmasaus naar smaak.

Notities

Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter