Wij vinden deze salade altijd erg lekker bij Turkse vlees- of lamsgerechten. Door de combinatie van paprika met tomaat en feta krijg je een lekkere frisse salade. Wij krijgen er sowieso altijd een heerlijk zomers gevoel bij.
Ook als bijgerecht bij de BBQ is dit een makkelijk en snel recept. Wij maakten er deze heerlijke pilav bij. Kruidige rijst met kip en krenten. Dan heb je meteen een volwaardige maaltijd!
Turkse paprikasalade met feta
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 groene paprika
- 4 tomaten
- 6 takjes verse peterselie, fijngesneden
- 3 el extra vergine olijfolie (bijv. onze biologische olijfolie uit onze winkel)
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1/2 tl paprikapoeder
- 150 gram feta
- peper
- zeezout
Instructies
Pel de rode ui, snijd doormidden en snijd beide helften in dunne partjes.
Snijd de paprika en de tomaten in stukjes.
Meng de rode ui, paprika en tomaat met 4 el peterselie in een kom.
Meng de olijfolie met het uitgeperste teentje knoflook, de paprikapoeder, peper en een beetje zout. Meng de dressing door de salade.
Verkruimel de feta in grove stukken en meng door de paprikasalade.
Garneer met de 2 overgebleven el peterselie.
Nog geen beoordelingen